Hovězí plátky s libečkem a anglickou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 plátky hovězího masa
1 malá cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
70 g libové anglické slaniny
1 lžíce nakrájeného libečku
2 stroužky česneku
1 lžička plnotučné hořčice
1/2 kostky hovězího bujónu
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a libeček na nudličky a oloupaný česnek na plátky. Cibuli usmažíme na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a krátce jí opečeme. Přidáme maso, přiklopíme poklicí a necháme maso pustit šťávu.

  2. Po chvíli maso obrátíme, přidáme česnek, libeček, hořčici a bujón. Maso dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podle potřeby podléváme vodou a dusíme do měkka. Na závěr zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!