Hovězí plátky s libečkem a anglickou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 plátky hovězího masa
- 1 malá cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 70 g libové anglické slaniny
- 1 lžíce nakrájeného libečku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1/2 kostky hovězího bujónu
- hladká mouka
Postup Hovězí plátky s libečkem a anglickou
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a libeček na nudličky a oloupaný česnek na plátky. Cibuli usmažíme na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a krátce jí opečeme. Přidáme maso, přiklopíme poklicí a necháme maso pustit šťávu.
Po chvíli maso obrátíme, přidáme česnek, libeček, hořčici a bujón. Maso dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podle potřeby podléváme vodou a dusíme do měkka. Na závěr zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Podáváme s vařeným bramborem.