Hovězí na divoko

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,5 kg hovězí plec
sůl
olej
uzená slanina
hovězí bujón
1,5 dcl suché červené víno
smetana
hladká mouka
2 lžičky cukru
cibule
česnek
bobkový list
nové koření
pepř
tymián
jalovčinky

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, prošpikujeme uzenou slaninou, okořeníme, potřeme olejem a necháme koření 24 hodin (minimálně přes noc) působit v ledničce.

  2. Na rozškvařené slanině s olejem (50 na 50) necháme maso zatáhnout (orestujeme), osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, podlijeme bujónem, zastříkneme vínem a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C.

  3. Průběžně podle potřeby otáčíme, podléváme bujónem a vínem cca 2,5 - 3 hodiny (to podle kvality masa).

  4. Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé, šťávu rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, cukr, promícháme, necháme chvíli provařit, případně dochutíme, maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Přílohu volíme podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!