Hovězí na divoko
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1,5 kg hovězí plec
- sůl
- olej
- uzená slanina
- hovězí bujón
- 1,5 dcl suché červené víno
- smetana
- hladká mouka
- 2 lžičky cukru
- cibule
- česnek
- bobkový list
- nové koření
- pepř
- tymián
- jalovčinky
Postup Hovězí na divoko
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme, prošpikujeme uzenou slaninou, okořeníme, potřeme olejem a necháme koření 24 hodin (minimálně přes noc) působit v ledničce.
Na rozškvařené slanině s olejem (50 na 50) necháme maso zatáhnout (orestujeme), osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, podlijeme bujónem, zastříkneme vínem a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C.
Průběžně podle potřeby otáčíme, podléváme bujónem a vínem cca 2,5 - 3 hodiny (to podle kvality masa).
Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé, šťávu rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, cukr, promícháme, necháme chvíli provařit, případně dochutíme, maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Přílohu volíme podle vlastní chuti.