Hovězí kostky ve vlastní šťávě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího masa
1 velka cibule
olej
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdrive omyjeme maso, zbavime ho blan a mastnych casti.

  2. Nakrajime na vetsi kostky a nasolime. Dame stranou a nakrajime na drobno cibuli. Mezitim nechame v hrnci rozehrat olej, pote do nej vlozime nakrajenou cibuli a nechame ji zesklovatet.

  3. Nyni pridame maso a nechame ho zatahnout, muzeme ho hned opeprit a pokminovat.

  4. Az bude zatahle, dame asi lzicku a pul papriky a promichame. Nechame papriku zpenit a zalejeme zhruba 2dcl vody. Maso necháme pomalu dusit, vždy pravidelně kontrolujeme a podlevame vodou.

  5. Az bude maso měkké, dosolíme podle chuti, podlejeme troskou vody a necháme jeste chvili probublat.

  6. Jako přílohu můžeme zvolit brambory pečené v troubě nebo vařené. Dozdobíme zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!