Hovězí kostky ve vlastní šťávě
Recepty, Hovězí masoPostup Hovězí kostky ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Nejdrive omyjeme maso, zbavime ho blan a mastnych casti.
Nakrajime na vetsi kostky a nasolime. Dame stranou a nakrajime na drobno cibuli. Mezitim nechame v hrnci rozehrat olej, pote do nej vlozime nakrajenou cibuli a nechame ji zesklovatet.
Nyni pridame maso a nechame ho zatahnout, muzeme ho hned opeprit a pokminovat.
Az bude zatahle, dame asi lzicku a pul papriky a promichame. Nechame papriku zpenit a zalejeme zhruba 2dcl vody. Maso necháme pomalu dusit, vždy pravidelně kontrolujeme a podlevame vodou.
Az bude maso měkké, dosolíme podle chuti, podlejeme troskou vody a necháme jeste chvili probublat.
Jako přílohu můžeme zvolit brambory pečené v troubě nebo vařené. Dozdobíme zeleninovou oblohou.