Hovězí divočina

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3/4 kg kližky
sůl
olej
uzená slanina nebo špek
hovězí bujón (masox rozpuštěný ve vodě)
2 dl červeného vína
hladká mouka
2 lžičky cukru
2 cibule
5 stroužků česneku
bobkový list
nové koření
pepř
jalovec (jednotlivé koření lze nahradit směsí na divočinu)

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Na malé kostičky nakrájenou slaninu, či špek rozškvaříme na troše oleje a maso na něm necháme zprudka zatáhnout.

  3. Poté maso osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky, podlijeme bujónem, zastříkneme vínem a přidáme všechno koření a necháme dusit.

  4. Průběžně podle potřeby podléváme bujónem a vínem a dusíme hodinu a více doměkka. Hotové, měkké maso vyjmeme, vyjmeme všechno koření, šťávu zahustíme hladkou moukou a dochutíme solí, případně cukrem. Podáváme s houskovým knedlíkem ozdobené brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!