Hovězí divočina
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 3/4 kg kližky
- sůl
- olej
- uzená slanina nebo špek
- hovězí bujón (masox rozpuštěný ve vodě)
- 2 dl červeného vína
- hladká mouka
- 2 lžičky cukru
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- bobkový list
- nové koření
- pepř
- jalovec (jednotlivé koření lze nahradit směsí na divočinu)
Postup Hovězí divočina
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky.
Na malé kostičky nakrájenou slaninu, či špek rozškvaříme na troše oleje a maso na něm necháme zprudka zatáhnout.
Poté maso osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky, podlijeme bujónem, zastříkneme vínem a přidáme všechno koření a necháme dusit.
Průběžně podle potřeby podléváme bujónem a vínem a dusíme hodinu a více doměkka. Hotové, měkké maso vyjmeme, vyjmeme všechno koření, šťávu zahustíme hladkou moukou a dochutíme solí, případně cukrem. Podáváme s houskovým knedlíkem ozdobené brusinkami.