Houby s mrkví a cuketou
Recepty, HoubySuroviny
- cca 250 g hřibů - (viz poznámka)
- 4 mrkve
- 1 menší cuketa
- 2 menší cibule
- sádlo
- máslo
- kmín
- sůl
- pepř
- sušený práškový česnek
- bezglutamátové sypké koření Alnatura (z DM)
- tymián
- rozmarýn (čerstvé)
Postup Houby s mrkví a cuketou
Postup přípravy receptu
-
Cibulku osmažíme dozlatova na směsi másla a sádla, přidáme na ni propláchnuté a okapané houby, rychle orestujeme, přidáme pokrájenou mrkev, okořeníme kmínem, solí, česnekem a kořením (můžete nahradit vegetou či podravkou), trochu podlijeme a pod poklicí dusíme doměkka - do odpaření vody. Přidáme i tymián a rozmarýn.
Mezitím prudce na pánvi orestujeme pokrájenou cuketu, aby byla opečená jako z grilu. Vmícháme do směsi hub a mrkve.
Možná by šlo i z hub sušených - na cibulce je NENAMOČENÉ osmažíme, rychle změknou a rozvoní se, pak mrkev, podlít, dusit atd...
Pokud byste chtěli experimentovat se žampiony, doporučuji je přidat, až bude mrkev skoro hotová. Měli jsme s Perfect pastou - propláchnutou na cedníku horkou vodou, okapanou a na pánvi na másle prohozenou s kořením, solí a česnekem.