Houby s mrkví a cuketou

Recepty, Houby

Suroviny

cca 250 g hřibů - (viz poznámka)
4 mrkve
1 menší cuketa
2 menší cibule
sádlo
máslo
kmín
sůl
pepř
sušený práškový česnek
bezglutamátové sypké koření Alnatura (z DM)
tymián
rozmarýn (čerstvé)

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku osmažíme dozlatova na směsi másla a sádla, přidáme na ni propláchnuté a okapané houby, rychle orestujeme, přidáme pokrájenou mrkev, okořeníme kmínem, solí, česnekem a kořením (můžete nahradit vegetou či podravkou), trochu podlijeme a pod poklicí dusíme doměkka - do odpaření vody. Přidáme i tymián a rozmarýn.

  2. Mezitím prudce na pánvi orestujeme pokrájenou cuketu, aby byla opečená jako z grilu. Vmícháme do směsi hub a mrkve.

  3. Možná by šlo i z hub sušených - na cibulce je NENAMOČENÉ osmažíme, rychle změknou a rozvoní se, pak mrkev, podlít, dusit atd...

  4. Pokud byste chtěli experimentovat se žampiony, doporučuji je přidat, až bude mrkev skoro hotová. Měli jsme s Perfect pastou - propláchnutou na cedníku horkou vodou, okapanou a na pánvi na másle prohozenou s kořením, solí a česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!