Houbový kuba z pohanky - podle receptu Černý Kuba

Recepty, Houby

Suroviny

250 g pohanky
2 hrsti sušených hub - nejlépe směsi hub (nebo se mohou dát jiné houby)
2-3 lžíce sádla
1 středně velká cibule
3-4 stroužky česneku
drcený kmín
sůl
sušená majoránka
čerstvý mletý pepř
strouhanka do pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Houby předem namočíme na 1-2 hodiny do studené vody, aby dobře nasákly tekutinu. Pohanku namočíme asi na 2 hodiny do vody.

  2. Opranou pohanku, podobně jako rýži upravíme dušením /10-12 minut/.

  3. Středně velkou cibulku zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a na sádle ji orestujeme. Do tohoto základu přidáme přecezené pokrájené houby a asi 20 - 25 minut dusíme.

  4. Měkké houby přidáme do uvařené pohanky a ochutíme podle potřeby utřeným česnekem, solí, sušenou majoránkou a pepřem.

  5. Připravíme si vhodný pekáček nebo ohnivzdornou misku, kterou vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou.

  6. Do pekáčku nebo misky přendáme směs a ve vyhřáté troubě vše zapečeme na cca 20 minut. Všechny chutě se pěkně a dokonale propojí. Můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!