Houbovo-sýrový závin

Recepty, Houby

Suroviny

1 plátek listového těsta (cca 170 g)
3 hrsti hříbků
100 g anglické slaniny vcelku
1 cibule
100 g madelandu nebo ementálu
1 vejce
3 lžíce smetany ke šlehání na potření
sádlo
pepř
sůl
případně houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme lžíci sádla a opečeme na něm na cca 1 cm kousky nakrájenou slaninu.

  2. Přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosvětlehněda.

  3. Houby pokrájíme na větší kusy (malé necháme vcelku), přidáme je do pánve a asi 5-10 minut podusíme.

  4. Osolíme, oppeříme, případně posypeme houbovým kořením a necháme vychladnout.

  5. Listové těsto rozválíme na obdélník, navrstvíme na něj houby a kostičky madelandu.

  6. Zavineme, povrch potřeme rozkvedlaným vejcem se šlehačkou a vložíme do trouby, rozehřáté na 220-230°C.

  7. Po deseti minutách opět potřeme vejcem a celkově pečeme 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!