Houbovo-sýrový závin
Recepty, HoubySuroviny
- 1 plátek listového těsta (cca 170 g)
- 3 hrsti hříbků
- 100 g anglické slaniny vcelku
- 1 cibule
- 100 g madelandu nebo ementálu
- 1 vejce
- 3 lžíce smetany ke šlehání na potření
- sádlo
- pepř
- sůl
- případně houbové koření
Postup Houbovo-sýrový závin
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejeme lžíci sádla a opečeme na něm na cca 1 cm kousky nakrájenou slaninu.
Přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosvětlehněda.
Houby pokrájíme na větší kusy (malé necháme vcelku), přidáme je do pánve a asi 5-10 minut podusíme.
Osolíme, oppeříme, případně posypeme houbovým kořením a necháme vychladnout.
Listové těsto rozválíme na obdélník, navrstvíme na něj houby a kostičky madelandu.
Zavineme, povrch potřeme rozkvedlaným vejcem se šlehačkou a vložíme do trouby, rozehřáté na 220-230°C.
Po deseti minutách opět potřeme vejcem a celkově pečeme 20 minut.