Houbové knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

200 g čerstvých hub nebo žampionů (možno nahradit sušenými houbami)
3 lžíce sádla
1 menší cibule
50 g slaniny
1 lžíce strouhanky
2 lžíce hrubé mouky
350 g veky
2,5 dl mléka
1 vejce
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme na jedné třetině sádla, přidáme na kostky nakrájenou veku a vše osmažíme.

  2. V mléce rozmícháme vejce, osolíme, nalijeme na vychladlou osmaženou žemli a necháme krátce odpočinout. Potom do směsi přidáme prosetou mouku, strouhanou housku a mletý pepř.

  3. Očištěné houby nakrájíme na drobné plátky, osmažíme na rozpuštěné slanině nakrájené na kostičky, necháme prochladnout a přidáme do těsta, ze kterého tvoříme menší kulaté knedlíky.

  4. Vaříme je v osolené vodě asi 10 minut. Při podávání knedlíky rozkrojíme na půlky a přeléváme rozpuštěným sádlem. Můžeme je použít jako přílohu k omáčkám, nebo jako samostatné jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!