Houbové knedlíky
Recepty, PřílohySuroviny
- 200 g čerstvých hub nebo žampionů (možno nahradit sušenými houbami)
- 3 lžíce sádla
- 1 menší cibule
- 50 g slaniny
- 1 lžíce strouhanky
- 2 lžíce hrubé mouky
- 350 g veky
- 2,5 dl mléka
- 1 vejce
- mletý pepř
- sůl
Postup Houbové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme na jedné třetině sádla, přidáme na kostky nakrájenou veku a vše osmažíme.
V mléce rozmícháme vejce, osolíme, nalijeme na vychladlou osmaženou žemli a necháme krátce odpočinout. Potom do směsi přidáme prosetou mouku, strouhanou housku a mletý pepř.
Očištěné houby nakrájíme na drobné plátky, osmažíme na rozpuštěné slanině nakrájené na kostičky, necháme prochladnout a přidáme do těsta, ze kterého tvoříme menší kulaté knedlíky.
Vaříme je v osolené vodě asi 10 minut. Při podávání knedlíky rozkrojíme na půlky a přeléváme rozpuštěným sádlem. Můžeme je použít jako přílohu k omáčkám, nebo jako samostatné jídlo.