Houbová tlačenka

Recepty, Houby

Suroviny

2 kg čerstvých hříbků (nebo jiných tvrdších)
3 vepřové nožky na vývar
sůl
zázvor
majoránka
mletý pepř a
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Větší houby nakrájíme, menší ponecháme v celku. Povaříme ve slané vodě (na 1 l vody 1 polévková lžíce soli) 20 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Očištěné nožky dáme vařit do osolené vody (na 1 a 1/4 l vody 2 polévkové lžíce soli). Vaříme tak dlouho, až se začnou rozvařovat, vyjmeme a obereme.

  3. Takto získané maso umeleme na masovém strojku. Vývar necháme zchladnout a sebereme tuk. Vývar pomalu rozpustíme, přidáme namleté maso a dokořeníme utřeným česnekem (5 stroužků), pepřem (1,5 lžičky), zázvorem (na špičku nože), solí a vše lehce povaříme.

  4. Vývar má být silně přesolený a překořeněný - tlačenka by byla mdlá. Přidáme majoránku, ale tu již nevaříme. Do vývaru přidáme povařené houby a za občasného míchání necháme částečně zchladnout.

  5. Nalijeme do tlačenkového sáčku, zavážeme a dáme zchladnout. Tlačenku občas otočíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!