Hot Pot (Zapečené brambory)
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g vykostěné vepřové plece (nakrájené na kostičky)
- 2-3 lžíce hladké mouky
- sůl
- 1 lžička drceného tymiánu
- 1 lžička mletého koriandru
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 plechovka fazolí s kukuřicí
- hovězí vývar
- 500 g brambor (nakrájených na kolečka)
- 2 cibule na plátky
- 2-3 mrkve nakrájené na kolečka
- 2 lžíce sádla
Postup Hot Pot (Zapečené brambory)
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupané a nakrájené na kolečka s mrkví uvaříme krátce ve slané vodě. Do polotvrda.
Kostky masa osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme v pánvi na sádle. Přidáme tymián a koriandr.
Do pekáčku naklademe polovinu povařených brambor s mrkví, polovinu na kolečka nakrájené cibule, fazole s kukuřicí zbavené nálevu.
Následuje maso, zbytek cibule a navrch dáme opět brambory s mrkví. Zalijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud nejsou brambory i maso měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá krusta.