Hot Pot (Zapečené brambory)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g vykostěné vepřové plece (nakrájené na kostičky)
2-3 lžíce hladké mouky
sůl
1 lžička drceného tymiánu
1 lžička mletého koriandru
čerstvě mletý černý pepř
1 plechovka fazolí s kukuřicí
hovězí vývar
500 g brambor (nakrájených na kolečka)
2 cibule na plátky
2-3 mrkve nakrájené na kolečka
2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupané a nakrájené na kolečka s mrkví uvaříme krátce ve slané vodě. Do polotvrda.

  2. Kostky masa osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme v pánvi na sádle. Přidáme tymián a koriandr.

  3. Do pekáčku naklademe polovinu povařených brambor s mrkví, polovinu na kolečka nakrájené cibule, fazole s kukuřicí zbavené nálevu.

  4. Následuje maso, zbytek cibule a navrch dáme opět brambory s mrkví. Zalijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud nejsou brambory i maso měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá krusta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!