Hokkaido placičky à la bramborák bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1/2 větší dýně hokkaido
- 3 lžíce hrašky
- 3 lžíce solamylu
- 1/2 hrnku vody
- bezlepková mouka podle potřeby
- majoránka
- česnek
- sůl
- olej
Postup Hokkaido placičky à la bramborák bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Dýni omyjeme, zbavíme semínek a na jemném struhadle nastrouháme. Starší dýni (v zimě) je lepší oloupat, mladá se loupat nemusí.
Nastrouhanou dýni zvlhčíme vodou a 1 lžící oleje (placičky pak nenatáhnou tolik oleje při smažení) a přidáme hrašku, solamyl a mouku tak, aby vzniklo těstíčko jako na bramboráky.
Osolíme a ochutíme majoránkou a česnekem. Zpracovat můžeme několika způsoby podle toho, jak moc dietní pokrm chceme: smažíme na rozpáleném oleji jako klasické bramboráky nebo smažíme na kvalitní teflonové pánvi nasucho a nebo tvoříme placičky na plech vyložený pečicím papírem a upečeme dozlatova v troubě.