Hokkaido placičky à la bramborák bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/2 větší dýně hokkaido
3 lžíce hrašky
3 lžíce solamylu
1/2 hrnku vody
bezlepková mouka podle potřeby
majoránka
česnek
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, zbavíme semínek a na jemném struhadle nastrouháme. Starší dýni (v zimě) je lepší oloupat, mladá se loupat nemusí.

  2. Nastrouhanou dýni zvlhčíme vodou a 1 lžící oleje (placičky pak nenatáhnou tolik oleje při smažení) a přidáme hrašku, solamyl a mouku tak, aby vzniklo těstíčko jako na bramboráky.

  3. Osolíme a ochutíme majoránkou a česnekem. Zpracovat můžeme několika způsoby podle toho, jak moc dietní pokrm chceme: smažíme na rozpáleném oleji jako klasické bramboráky nebo smažíme na kvalitní teflonové pánvi nasucho a nebo tvoříme placičky na plech vyložený pečicím papírem a upečeme dozlatova v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!