Hlíva ústřičná v čínském karamelu
Recepty, HoubySuroviny
- 30 dkg hlívy ústřičné
- 2 polévkové lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce octa
- sójová omáčka
- 2 polévkové lžíce stolního oleje
- jedno balení čínských nudlí bezvaječných
- 30 dkg rajčat
- 20 dkg čerstvých paprik
- 20 dkg brokolice
- 30 dkg čínského zelí
- 2 pórky
Postup Hlíva ústřičná v čínském karamelu
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme na drobné kousky a nudle uvaříme podle návodu.
Na čínské pánvi rozpálíme olej přidáme ocet a cukr.
Vytvoří se karamel, do kterého přidáme na proužky nakrájenou hlívu, promícháme a zvolna opékáme, potom přidáme nakrájenou zeleninu, opět promícháme a dále dusíme.
Prolíváme sójovou omáčkou a po 10 minutách přidáme uvařené nudle.
Znovu lehce promícháme a opečeme.