Hlíva ústřičná v čínském karamelu

Recepty, Houby

Suroviny

30 dkg hlívy ústřičné
2 polévkové lžíce cukru
2 polévkové lžíce octa
sójová omáčka
2 polévkové lžíce stolního oleje
jedno balení čínských nudlí bezvaječných
30 dkg rajčat
20 dkg čerstvých paprik
20 dkg brokolice
30 dkg čínského zelí
2 pórky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na drobné kousky a nudle uvaříme podle návodu.

  2. Na čínské pánvi rozpálíme olej přidáme ocet a cukr.

  3. Vytvoří se karamel, do kterého přidáme na proužky nakrájenou hlívu, promícháme a zvolna opékáme, potom přidáme nakrájenou zeleninu, opět promícháme a dále dusíme.

  4. Prolíváme sójovou omáčkou a po 10 minutách přidáme uvařené nudle.

  5. Znovu lehce promícháme a opečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!