Hanácké bóček

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg bůčku
1 balení olomouckých tvarůžků
sůl
pepř
čerstvá paprika
kmín
pivo

Postup přípravy receptu

  1. Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme.

  2. Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme, opaprikujeme a okmínujeme.

  3. Dáme do pekáčku a podlijeme pivem.

  4. Dáme péci do trouby na 200°C asi na jednu hodinu.

  5. Pokud tvarůžky vytečou z kapsy, nic se neděje, ochutí tak omáčku, kterou po upečení uděláme tak, že maso vyjmeme.

  6. Sós prohřejeme, vyšleháme a zahustíme tmavou jíškou.

  7. Podáváme s knedlíkem a se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!