Halušky, noky jako příloha

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g polohrubá mouka
1 vejce
150 ml mléko + 250 ml voda
1 čajová lžička sůl
ořech másla

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s mlékem vlijeme do velké mísy a přidáme do ní vejce a sůl. Prošleháme a přimícháváme polohrubou mouku. Těsto zpracujeme dohladka pomocí vařečky, až se dělají bubliny. Těsto je houževnaté a lepivé.

  2. Dáme vařit větší množství vody, osolíme ji a těsto přes haluškovač, pomocí opaku lžíce, pasírujeme do vařící vody. Po naházení halušky ještě povaříme nějakých 5 minut a scedíme je (propláchnu je na sítku horkou vodou z vodovodu).

  3. Dáme do hrnce a hodíme do nich ořech másla. Přikryjeme pokličkou a necháme máslo roztát. Promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!