Gyrosové řízečky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky
6 stroužků česneku
150-200 g tvrdého sýra
1/2 kelímku kysané smetany
1 lžička worchesteru
gyros koření
1 lžička pikantní hořčice (třeba Dijon)
1 vejce
strouhanka
sůl
olej
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Řízky si naklepeme, osolíme, posypeme gyrosem, pomatláme prolisovaným česnekem(na každý řízek 1 stroužek), dáme do misky a proléváme je olejem, dáme do ledničky alespoň na 2 hodiny, nejlepší je přes noc.

  2. V jiné misce si uděláme směs z kysané smetany, vajíčka, 2 stroužků prolisovaného česneku, worcesteru, nasekanou petrželkou, hořčici a vše smícháme, event.dosolíme. Sýr si nastrouháme najemno, řízky v něm vyválíme, pak je namočíme do směsi, ještě trochu do sýra a nakonec ve strouhance.

  3. Pečeme na grilovací pánvi s pár kapkami oleje, nebo klasicky jako řízky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!