Guláš z červené řepy

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g červené řepy
600 g brambor
1 cibule
100 g uzené slaniny
1 kvalitní uzená klobása
sůl
pepř
kmín
bujón nebo vývar
3 lžíce strouhaného křenu

Postup přípravy receptu

  1. Surovú cviklu a zemiaky olúpeme a narežeme na kocky.

  2. Slaninu narežeme a opražíme na nej na drobno narezanú cibuľu. Vložíme cviklu a za stáleho miešania opražíme asi 3 minúty. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a prikryté dusíme 30 minút. Potom vložíme zemiaky a dusíme do mäkka.

  3. Vložíme na kolieska narezanú klobásku a 5 minút povaríme. Vmiešame strúhaný chren (množstvo podľa chuti) a podávame. Kto má rád, môže pridať do hotového guláša smotanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!