Guláš s mletým masem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g hovězího masa
150 g mletého masa mix
3 brambory
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
mletá červená paprika
pepř
sůl
drcený kmín
vývar z bujónu
2 lžíce rajčatového protlaku
trochu hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Hovadzie maso pokrájame na kocky.

  2. Mleté maso premiešame spolu s trochou soli, mletým čierným korením, mletou červenou paprikou a necháme chvíľu postáť.

  3. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibulu, cesnak, pridáme kocky masa. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, pridáme mleté maso, zalejeme vývarom a varíme, kým nie je maso makké.

  4. Pridáme na rezance nakrájané papriky, na kocky nakrájané zemiaky, okoreníme rascou, pridáme pretlak a chvíľu spolu povaríme. Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme do gulášu. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!