Guláš s mletým masem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g hovězího masa
- 150 g mletého masa mix
- 3 brambory
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- mletá červená paprika
- pepř
- sůl
- drcený kmín
- vývar z bujónu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- trochu hladké mouky
Postup Guláš s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Hovadzie maso pokrájame na kocky.
Mleté maso premiešame spolu s trochou soli, mletým čierným korením, mletou červenou paprikou a necháme chvíľu postáť.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibulu, cesnak, pridáme kocky masa. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, pridáme mleté maso, zalejeme vývarom a varíme, kým nie je maso makké.
Pridáme na rezance nakrájané papriky, na kocky nakrájané zemiaky, okoreníme rascou, pridáme pretlak a chvíľu spolu povaríme. Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme do gulášu. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s chlebom.