Grilované krevety
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 25 ks předvařených krevet (s ocáskem)
- 3 stroužky česneku
- hrst petrželové natě (plocholisté)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- šťáva z citronu
Postup Grilované krevety
Postup přípravy receptu
-
Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle.
Do misky si nasekáme česnek na jemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu.
Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme. Nejlepší jsou zcela bez přílohy jako zpestření při grilování - tedy jako zákusek.