Grilované krevety

Recepty, Mořské plody

Suroviny

25 ks předvařených krevet (s ocáskem)
3 stroužky česneku
hrst petrželové natě (plocholisté)
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
šťáva z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle.

  2. Do misky si nasekáme česnek na jemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu.

  3. Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme. Nejlepší jsou zcela bez přílohy jako zpestření při grilování - tedy jako zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!