Griliášové trubičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 17 dkg vlašských ořechů (nebo dle chuti)
- 17 dkg moučkového cukru
- 4 bílky
- 6 lžic vody
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- máslo
- hrubá mouka (na vysypání plechu)
Postup Griliášové trubičky
Postup přípravy receptu
-
Ořechy, bílky a cukr šleháme asi 5 minut, pak přidáme vodu a mouku a ještě dobře vyšleháme.
Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech tvoříme kolečka asi 7 cm v průměru a v tloušťce 1 mm, max. 1,5 mm tak, aby plech prosvítal.
Pečeme při 180°C přibližně 7 minut do světle červena. Musí být dobře zkaramelizované.
Otevřeme troubu a po jednom kolečku špachtlí vyndáváme a ihned natáčíme na trubičku.
Spoj dobře přitiskneme.
Zchladlé natočit nejdou.
Studené potřeme čokoládou, aby se nerozvinuly. Takto připravené vydrží v chladu a suchu dlouho.
Plníme jakýmkoliv čokoládovým krémem nebo šlehačkou a necháme 2-3 hod odležet.