Griliášové trubičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

17 dkg vlašských ořechů (nebo dle chuti)
17 dkg moučkového cukru
4 bílky
6 lžic vody
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
máslo
hrubá mouka (na vysypání plechu)

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy, bílky a cukr šleháme asi 5 minut, pak přidáme vodu a mouku a ještě dobře vyšleháme.

  2. Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech tvoříme kolečka asi 7 cm v průměru a v tloušťce 1 mm, max. 1,5 mm tak, aby plech prosvítal.

  3. Pečeme při 180°C přibližně 7 minut do světle červena. Musí být dobře zkaramelizované.

  4. Otevřeme troubu a po jednom kolečku špachtlí vyndáváme a ihned natáčíme na trubičku.

  5. Spoj dobře přitiskneme.

  6. Zchladlé natočit nejdou.

  7. Studené potřeme čokoládou, aby se nerozvinuly. Takto připravené vydrží v chladu a suchu dlouho.

  8. Plníme jakýmkoliv čokoládovým krémem nebo šlehačkou a necháme 2-3 hod odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!