Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 balíček noku
200 g anglické slaniny
3 stroužky česneku
1/2 pórku
1 šlehačka
1 zakysaná smetana
muškátový květ
pepř
sůl
máslo na vymazání
tvrdý sýr na posypání (eidam, gouda, niva)

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu.

  2. Na pánev dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a až pustí omastek přidáme nadrobno nakrájený česnek. Orestujeme a po chvilce přidáme na 1/4 měsíčky nakrájený pórek. Orestujeme, okořeníme, přidáme šlehačku a zakysanou smetanu. Chvilku provaříme.

  3. Smícháme s uvařenými gnocchi a dáme do máslem vymazané zapékací formy.

  4. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme (na 200°C cca 25 min.) Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!