Gnocchi se žampióny a kuřecími kousky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 balení gnocchi
- 1 cibule
- 400 g žampiónů
- sůl
- pepř
- 2 lžičky mletého kmínu
- 500 g kuřecích prsou
- 1 balení mraženého listového špenátu, nebo protlaku (záleží, kdo co má rád)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kari
- 1 33% smetana
Postup Gnocchi se žampióny a kuřecími kousky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme ji a přidáme na kousky nakrájené žampióny (ne moc malé kousky, když žampióny pustí vodu, hodně se zmenší). Po přidání žampiónů ihned přisypeme sůl dle chuti a pepř. Poté přidáme kmín, pak dusíme pod pokličkou.
Když jsou žampióny hotové, přidáme na kousky nakrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme a přidáme lžičku kari. Společně restujeme tři minuty a přidáme špenát. Dusíme pod pokličkou, dokud špenát není hotový.
Přidáme prolisovaný česnek, malinko ještě osolíme a zalijeme smetanou. Vaříme už odklopené, dokud smetana trochu nezhoustne.
Noky uvařené dle návodu na obalu přidáme ke směsi a vše smícháme.