Gnocchi se žampióny a kuřecími kousky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 balení gnocchi
1 cibule
400 g žampiónů
sůl
pepř
2 lžičky mletého kmínu
500 g kuřecích prsou
1 balení mraženého listového špenátu, nebo protlaku (záleží, kdo co má rád)
2 stroužky česneku
1 lžička kari
1 33% smetana

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme ji a přidáme na kousky nakrájené žampióny (ne moc malé kousky, když žampióny pustí vodu, hodně se zmenší). Po přidání žampiónů ihned přisypeme sůl dle chuti a pepř. Poté přidáme kmín, pak dusíme pod pokličkou.

  2. Když jsou žampióny hotové, přidáme na kousky nakrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme a přidáme lžičku kari. Společně restujeme tři minuty a přidáme špenát. Dusíme pod pokličkou, dokud špenát není hotový.

  3. Přidáme prolisovaný česnek, malinko ještě osolíme a zalijeme smetanou. Vaříme už odklopené, dokud smetana trochu nezhoustne.

  4. Noky uvařené dle návodu na obalu přidáme ke směsi a vše smícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!