Gnocchi se špenátem a kuřecím masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Bramborové gnocchi (pokud máte času nazbyt můžete udělat svoje já kupuju hotové v Bille)
1 kuřecí řízek
1 kostka listového špenátu Bonduelle (cca 150g)
100 ml smetany ke šlehání
250 ml zeleninového vývaru (stačí z kostky)
2 trojúhelníčky taveného sýru (např. Smetanito)
1 menší cibule
olivový olej
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nna olivovém oleji lehce osmahneme cibulku.

  2. Zalejeme smetanou a necháme v ní rozpustit tavený sýr.

  3. Když je sýr rozpuštěný, vložíme špenát, zalejeme vývarem a necháme špenát pomalu rozpustit.

  4. Zatímco se nám rozpouští špenát, připravíme si na pánvi na nudličky nebo kostky nakrájené kuřecí maso.

  5. Až se špenát úplně rozpustí, přidáme maso a ještě chvíli necháme na mírném ohni.

  6. Během této chvíle si podle návodu na obalu připravíme gnocchi (doba vaření většinou kolem dvou minut)-

  7. Necháme gnocchi okapat a dobře promícháme s omáčkou.

  8. RADĚJI OMÁČKU UDĚLEJTE HUSTŠÍ A PAK JI DOŘEĎTE SMETANOU, NEŽ ŘIDČÍ!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!