Gnocchi s kuřecím masem a zakysanou smetanou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g italských gnocchi
3 kuřecí prsíčka
1 větší cibule
5 větších žampionů
1/2 kostky bujónu
1 kelímek zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálený olej dáme opéct větší kousky kuřecího masa. Jakmile je maso opečené a vypaří se přebytečná voda, mírně jej osolíme a opepříme a přidáme proužky cibule a asi 3 minuty restujeme a poté vsypeme nakrájené žampiony.

  2. Necháme vypařit vodu a vše zalijeme 200 ml horké vody, ve které jsme rozpustili 1/2 kostky bujónu, nebo masoxu.

  3. Povaříme a zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Necháme provařit mouku a hotovou omáčkou přelijeme na talíři uvařené gnocchi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!