Gnocchi s kuřecím masem a zakysanou smetanou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g italských gnocchi
- 3 kuřecí prsíčka
- 1 větší cibule
- 5 větších žampionů
- 1/2 kostky bujónu
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Gnocchi s kuřecím masem a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálený olej dáme opéct větší kousky kuřecího masa. Jakmile je maso opečené a vypaří se přebytečná voda, mírně jej osolíme a opepříme a přidáme proužky cibule a asi 3 minuty restujeme a poté vsypeme nakrájené žampiony.
Necháme vypařit vodu a vše zalijeme 200 ml horké vody, ve které jsme rozpustili 1/2 kostky bujónu, nebo masoxu.
Povaříme a zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Necháme provařit mouku a hotovou omáčkou přelijeme na talíři uvařené gnocchi.