Gigantes

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 balení fazole gigantes (největší fazole)
vepřové maso (to záleží na vás)
rajský protlak
3 mrkve
celer
celerová nať
1 cibule
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso (můžete to nakrájet i na malé kousky) z obou stran lehce usmažíme na cibulce, osolíme, opepříme, přidáme celerovou nať a dáme s trochou vody péct asi hodinku.

  2. Máme osolené a uvařené fazole s mrkví a celerem. Mrkev nakrájíme na kolečka, celer s vidličkou rozmačkáme, a všechno s fazolemi přidáme do měkkého masa i s rajským protlakem a dobře zamícháme.

  3. Vodu, která se vařila s fazolemi, přiléváme do celé směsi a dáme do trouby péct. Okořeníme podle potřeby, můžeme ještě přidat celerovou nať.

  4. Neměla by zůstat voda, jen taková krásná omáčka, přelijeme trochu olivovým olejem, a jíme to s chlebem a řeckým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy