Gigantes
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 balení fazole gigantes (největší fazole)
- vepřové maso (to záleží na vás)
- rajský protlak
- 3 mrkve
- celer
- celerová nať
- 1 cibule
- sůl
- pepř
Postup Gigantes
Postup přípravy receptu
-
Maso (můžete to nakrájet i na malé kousky) z obou stran lehce usmažíme na cibulce, osolíme, opepříme, přidáme celerovou nať a dáme s trochou vody péct asi hodinku.
Máme osolené a uvařené fazole s mrkví a celerem. Mrkev nakrájíme na kolečka, celer s vidličkou rozmačkáme, a všechno s fazolemi přidáme do měkkého masa i s rajským protlakem a dobře zamícháme.
Vodu, která se vařila s fazolemi, přiléváme do celé směsi a dáme do trouby péct. Okořeníme podle potřeby, můžeme ještě přidat celerovou nať.
Neměla by zůstat voda, jen taková krásná omáčka, přelijeme trochu olivovým olejem, a jíme to s chlebem a řeckým salátem.