Francouzské brambory s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg brambor
1/2 kg kila mletého masa
2 cibule (větší)
15-20 dkg tvrdého sýra
rozmarýn
sůl
pepř
3-4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce, až vychladnou, tak je oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Mleté maso obděláme na pánvi.

  3. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  4. Sýr nastrouháme.

  5. Zapékací pekáček vymažeme tukem a na dno dáme vrstvu brambor, na to dáme vrstvu mletého masa, na to vrstvu cibule a na to vrstvu sýra. Osolíme, opepříme (mě se osvědčil citronový pepř) a posypeme rozmarýnem. Vrstvy opakujeme.

  6. Na vrchu zůstanou brambory, ty polijeme rozkvedlanými vejci a dáme zapéct.

  7. Pečeme v troubě na 200 stupních na středním roštu. Můžeme zapéct i bez vajec.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!