Francouzské brambory s mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg brambor
- 1/2 kg kila mletého masa
- 2 cibule (větší)
- 15-20 dkg tvrdého sýra
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- 3-4 vejce
Postup Francouzské brambory s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambory ve slupce, až vychladnou, tak je oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Mleté maso obděláme na pánvi.
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Sýr nastrouháme.
Zapékací pekáček vymažeme tukem a na dno dáme vrstvu brambor, na to dáme vrstvu mletého masa, na to vrstvu cibule a na to vrstvu sýra. Osolíme, opepříme (mě se osvědčil citronový pepř) a posypeme rozmarýnem. Vrstvy opakujeme.
Na vrchu zůstanou brambory, ty polijeme rozkvedlanými vejci a dáme zapéct.
Pečeme v troubě na 200 stupních na středním roštu. Můžeme zapéct i bez vajec.