Francouzské brambory podle mojí maminky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5 velkých brambor
5 vajíček uvařených natvrdo (7 min)
klobásu (já maso celkem vynechávám a používám jen brambory a vejce)
na bešamel:
máslo
mouka
mléko
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, vajíčka ošúpeme. Pekáčik vyložíme plátkami masla, postupne krájame a vrstvíme do pekáčika zemiaky, klobásu a vajíčka, vrchná vrstva zasa zemiaky. Vrch osolíme.

  2. Bešamel: v hrnčeku si roztopíme varešku masla (používam slané maslo, takže si môžete bešamel trocha prisoliť), pridáme varešku múky, zasmažíme a pridáme mlieko podľa potreby, aby bešamel nebol príliš tekutý ani príliš hustý. Za stáleho miešania bešamel privedieme do varu a na miernom ohni varíme asi 15 minút. Hotový bešamel vylejeme na pripravené zemiaky a dáme piecť na 180 st., na asi 30 minút odokryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!