Francouzské brambory (DlabemeZdrave)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
250 g uzené šunky
8 vajec
2 velké cibule
2 lžíce oleje
400 ml obilné smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme lžící oleje.

  2. Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Cibuli nahrubo posekáme a necháme zesklovatět na lžíci oleje.

  3. Do pekáčku položíme vrstvu brambor, které osolíme a opepříme. Navrstvíme šunku (já použila selskou), 5 vajec (uvařené natvrdo a nakrájené na plátky) a cibuli. Skončíme vrstvou brambor.

  4. Dáme do vyhřáté trouby při 180°C na 10 minut, zalijeme (3 vejce + smetana, sůl, pepř) a dopečeme cca 40-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!