Florentýnky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

130 g bezlepkové mouky Schär B
50 g bezlepkové mouky Jizerka
20 g Solamylu
2 sáčky vanilkového pudinku
1/4 kávové lžičky Xanthanové gumy
80 g moučkového cukru
160 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
1 kávová lžička citronové kůry
meruňková marmeláda
Oříšková nádivka:
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce vody
1 lžíce Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
asi 8 lžic nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto.

  2. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu.

  3. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme kolečka.

  4. Ta přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem a potřeme meruňkovou marmeládou.

  5. V hrnci necháme rozpustit máslo s cukrem. Přidáme lžíci vody a krátce povaříme.

  6. Poté přidáme nasekané oříšky a dobře promícháme.

  7. Doprostřed každého kolečka dáme lžičku ořechové směsi.

  8. Pečeme při 160 °C asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!