Florentýnky bez lepku, mléka a vajec
Recepty, CukrovíSuroviny
- 130 g bezlepkové mouky Schär B
- 50 g bezlepkové mouky Jizerka
- 20 g Solamylu
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 1/4 kávové lžičky Xanthanové gumy
- 80 g moučkového cukru
- 160 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
- 1 kávová lžička citronové kůry
- meruňková marmeláda
- Oříšková nádivka:
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
- asi 8 lžic nasekaných vlašských ořechů
Postup Florentýnky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto.
Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu.
Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme kolečka.
Ta přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem a potřeme meruňkovou marmeládou.
V hrnci necháme rozpustit máslo s cukrem. Přidáme lžíci vody a krátce povaříme.
Poté přidáme nasekané oříšky a dobře promícháme.
Doprostřed každého kolečka dáme lžičku ořechové směsi.
Pečeme při 160 °C asi 10 minut.