Fish and chips

Recepty, Ryby

Suroviny

Budete potřebovat:
* 1 kg filé z bílé mořské ryby bez kostí (nakrájené na porce)
* worchesterová omáčka
* citronová šťáva
* pikantní hořčice
* mouka
Těstíčko:
* 200 g mouky
* 1 lžíce cukru
* 4 lžíce piva
* 1/ 4 lžičky soli
* 2 žloutky
* 6 lžic mléka
* 6 lžic vody
* 2 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky smíchané s cukrem přimíchejte pivo, sůl, žloutky a dobře zamíchejte. Přilijte smíchané mléko s vodou a míchejte až je těstíčko hladké. Nechejte v pokojové teplotě 30 minut odpočinout. Našlehejte bílky a lehce zamíchejte do těstíčka.

  2. Omyjte a osušte rybu, okořeňte ji a obalte v mouce. Naporcovanou rybu namáčejte po částech v těstíčku a usmažte v oleji. Přebytečný tuk nechejte okapat na kuchyňském ubrousku a usmaženou rybu posolte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!