Filé se zeleninou a kuskusem
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce filé z tresky (nebo jakékoliv jiné ryby)
- 2-3 mrkve
- 1/4 celeru
- 2 rajčata
- plechovka kukuřice
- sůl
- koření na ryby
- česnek
- oregano
- Na kuskus:
- 200 g kuskusu
- 0,5 l vývar
- 1 cibule
- 1/2 pórku
Postup Filé se zeleninou a kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si na másle orestujeme mrkev a celer nakrájený na drobné kousky, přidáme pokrájená rajčata a kukuřici. Ochutíme solí a oreganem.
Orestovanou zeleninu přendáme do vymazaného pekáčku.
Na pánvi si poté opečeme filé okořeněné směsí na ryby a česnekem.
Položíme na zeleninu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 20 minut.
Než se ryba upeče připravíme si kuskus. Kuskus zalijeme 0,5 l vývaru a necháme pod pokličkou změknout.
Na pánvi osmahneme cibulku a pórek a přidáme kuskus.