Filé se zeleninou a kuskusem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce filé z tresky (nebo jakékoliv jiné ryby)
2-3 mrkve
1/4 celeru
2 rajčata
plechovka kukuřice
sůl
koření na ryby
česnek
oregano
Na kuskus:
200 g kuskusu
0,5 l vývar
1 cibule
1/2 pórku

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si na másle orestujeme mrkev a celer nakrájený na drobné kousky, přidáme pokrájená rajčata a kukuřici. Ochutíme solí a oreganem.

  2. Orestovanou zeleninu přendáme do vymazaného pekáčku.

  3. Na pánvi si poté opečeme filé okořeněné směsí na ryby a česnekem.

  4. Položíme na zeleninu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 20 minut.

  5. Než se ryba upeče připravíme si kuskus. Kuskus zalijeme 0,5 l vývaru a necháme pod pokličkou změknout.

  6. Na pánvi osmahneme cibulku a pórek a přidáme kuskus.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!