Fazolkový trouba-guláš
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg vepřového masa (plec)
- 1/2 kg krůtího masa
- 3 větší cibule
- 8 stroužků česneku
- 2 lžičky gulášového koření (směs)
- 3 lžičky sladké mleté papriky
- 3 polévkové lžíce solamylu
- sůl
- pepř
- 1 masox
- 3/4 l vody (včetně nálevu z fazolek)
- velká konzerva sterilovaných fazolových lusků
Postup Fazolkový trouba-guláš
Postup přípravy receptu
-
Obě masa, česneky a cibule nakrájíme obvyklým způsobem.
Smícháme s ostatním kořením a důkladně promícháme.
Masox rozpustíme v hrnečku, pak přilijeme slitý nálev z fazolek a doplníme do ¾ litru vodou.
Vše nandáme do skleněné zapékací mísy, masovou směs zalijeme a naposledy spolu promícháme.
Přikryjeme víkem a pečeme na 250°C asi hodinu. Po celou dobu pečení neodklápíme víko, nemícháme ani nedolíváme vodu.
Když je guláš hotový, sundáme víko a vmícháme do něj sterilované pokrájené fazolové lusky, které už nevaříme, jen necháme chvíli prohřát. Guláš je výborný s těstovinami, ale i pečivem, rýží nebo knedlíkem.