Fazolkový trouba-guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřového masa (plec)
1/2 kg krůtího masa
3 větší cibule
8 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření (směs)
3 lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce solamylu
sůl
pepř
1 masox
3/4 l vody (včetně nálevu z fazolek)
velká konzerva sterilovaných fazolových lusků

Postup přípravy receptu

  1. Obě masa, česneky a cibule nakrájíme obvyklým způsobem.

  2. Smícháme s ostatním kořením a důkladně promícháme.

  3. Masox rozpustíme v hrnečku, pak přilijeme slitý nálev z fazolek a doplníme do ¾ litru vodou.

  4. Vše nandáme do skleněné zapékací mísy, masovou směs zalijeme a naposledy spolu promícháme.

  5. Přikryjeme víkem a pečeme na 250°C asi hodinu. Po celou dobu pečení neodklápíme víko, nemícháme ani nedolíváme vodu.

  6. Když je guláš hotový, sundáme víko a vmícháme do něj sterilované pokrájené fazolové lusky, které už nevaříme, jen necháme chvíli prohřát. Guláš je výborný s těstovinami, ale i pečivem, rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!