Farmářský chléb

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
500 g žitné celozrnné mouky
250 g polohrubé mouky
1 kostka droždí
1,5 lžíce octa
1,5 lžíce soli
2 lžíce drceného kmínu
asi 750 ml vlažné vody
3 lžíce žitného kvásku

Postup přípravy receptu

  1. Mouky smícháme s kořením.

  2. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs.

  3. Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x přetužíme.

  4. Pak rozdělíme na 4 díly, utvoříme bochníčky, položíme na pomoučněný plech, necháme přikryté kynout.

  5. Poté potřeme vodou a posypeme kmínem.

  6. Vkládáme s kastrůlkem vody do trouby vyhřáté na 220°C, po 10-15 minutách snížíme na 170°C a pečeme ještě asi 30 minut. Upečený zní na spodní straně na poklep dutě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!