Falafel z červené čočky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g červené čočky
100 g kuskusu
720 ml vody
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce oleje
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vsypeme čočku, přidáme nastrouhaný česnek, kmín, rajčatové pyré a 600 ml vody, přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut nebo dokud není čočka uvařená a všechna voda není vsáknutá do čočky.

  2. Uvařenou směs dáme do mísy a necháme vychladnout.

  3. Mezitím dáme do menší misky kuskus a zalijeme ho 120 ml vařící vody. Zakryjeme a necháme 15 minut.

  4. Hotový kuskus vmícháme do čočkové směsi.

  5. Jakmile je směs vychladlá, vmícháme vajíčko a případně dochutíme solí nebo pepřem.

  6. Ze směsi vlhkýma rukama nebo dvěma lžícema tvarujeme kuličky, válečky nebo placičky, které smažíme na troše oleje. Podáváme s chlebem pitta, česnekovým jogurtem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!