Eintopf friedrich

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovadzie na pecenie, alebo dusenie
500 g zemiaky
150 g velka biela sucha fazula
150 g zelene fazulky
3 male cibule
4 cesnakove struciky
4 PL olej
sol, cerstvo mlete korenie
hladka muka na poprasenie masa

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrajam na vacsie kusy, osolim ho. Muku zmiesam s mletym korenim a naporcovane maso v nej zlahka obalim. Vo woku rozpalim olej a maso na nom sprudka opeciem, dam ho nabok a vhodim do oleja nakrajanu slaninu a na vacsie mesiaciky, nakrajanu cibulu a 4 struciky cesnaku.

  2. Orestujem a pridam k tomu maso, pokorenim saturejkou, podlejem horucovu vodou a prikryte dusim cca 40 minut. Pridam fazulkove struky a nakrajane zemiaky, ak treba pridam vodu, zovriem a dusim az kym je maso makke.

  3. Nakoniec do jedla pridam bielu fazulu bez nalevu, pretlacim ostavajuci cesnak, necham prevriet, podla potreby dochutim. V jedle su zemiaky, ale vacsinou sa mi urobi dost husta stava a tak k tomu podavam aj krajce chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!