Dvoubarevná bublanina bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
50 g kokosové mouky (Adveni Medical)
50 g tapiokové škrobové mouky (Adveni Medical)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
110 g cukru
1 lžíce citronové kůry
3 lžíce oleje
cca 500 ml vody (záleží na savosti mouky, když vynecháte kokosovou, bude potřeba jen cca 400-450 ml)
1 lžíce kvalitního kakaa na vaření
2 hrsti drobného červeného ovoce:
rybíz
třešně

Postup přípravy receptu

  1. Mouky promícháme s práškem do pečiva, xanthanem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej a postupně za míchání přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš řídké, ale snadno roztíratelné těsto. Můžeme ho vypracovat i pomocí šlehače, šleháme ale krátce, aby nám nezgumovatělo. Polovinu těsta odebereme, přidáme k němu lžíci kakaa a dvě lžíce vody a znovu vymícháme.

  2. Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme nejprve tmavé těsto. To rovnoměrně posypeme ovocem (nejlépe vypadá drobné červené, např. rybíz) a na závěr zakryjeme světlým těstem. Pečeme při 160°C asi 25 min. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!