Dušené jehněčí maso

Recepty, Jiné maso

Suroviny

400 g jehněčího masa
1 cibule
100 g rýže
200 g kapusty
sůl
kmín drcený
pepř mletý
2 lžíce rajčatového protlaku
hrst mražené Maďarské zeleniny (kukuřicem hrášek, paprika)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mäso narežeme na kocky a premiešame so soľou a mletým korením. Na troche oleja orestujeme dobleda nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mäso a necháme zatiahnúť. Podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.

  2. Ryžu prepláchneme vodou a spolu s narezaným kelom ju pridáme k polomäkkému mäsu. Ochutíme rascou a pretlakom, dolejeme vriacu vodu a zakryté dusíme domäkka.

  3. Do hotového jedla vmiešame Maďarskú zeleninu a zakryté necháme 10 minút dôjsť.Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!