Dušené jehněčí maso
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 100 g rýže
- 200 g kapusty
- sůl
- kmín drcený
- pepř mletý
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- hrst mražené Maďarské zeleniny (kukuřicem hrášek, paprika)
- olej
Postup Dušené jehněčí maso
Postup přípravy receptu
-
Mäso narežeme na kocky a premiešame so soľou a mletým korením. Na troche oleja orestujeme dobleda nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mäso a necháme zatiahnúť. Podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.
Ryžu prepláchneme vodou a spolu s narezaným kelom ju pridáme k polomäkkému mäsu. Ochutíme rascou a pretlakom, dolejeme vriacu vodu a zakryté dusíme domäkka.
Do hotového jedla vmiešame Maďarskú zeleninu a zakryté necháme 10 minút dôjsť.Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.