Drožďová polévka s kořenovou zeleninou, paprikou a rajčaty
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- 1 jarní cibulka i s natí
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 2 PL másla
- 2 kostky čerstvého droždí
- sůl
- kari koření
- pepř
- 1-2 vejce
- krupička
- voda
- bylinky
Postup Drožďová polévka s kořenovou zeleninou, paprikou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Na másle necháme orestujeme pokrájenou jarní cibulku. Přidáme rozdrobené droždí, necháme chvíli zpěnit a probublat.
Přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, zamícháme, zalijeme horkou vodu a dáme vařit.
Když je zeleninka měkká, přidáme povařit na chvíli pro vůni a chuť pokrájená rajčátka a pokrájenou papriku.
Nakonec zašleháme do vroucí polévky vejce smíchané s krupičkou. Dochutíme solí, pepřem, kořením, pokrájenými bylinkami a podáváme s pečivem.