Drožďová polévka s kořenovou zeleninou, paprikou a rajčaty

Recepty, Polévky

Suroviny

3 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
1 jarní cibulka i s natí
2 rajčata
1 zelená paprika
2 PL másla
2 kostky čerstvého droždí
sůl
kari koření
pepř
1-2 vejce
krupička
voda
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Na másle necháme orestujeme pokrájenou jarní cibulku. Přidáme rozdrobené droždí, necháme chvíli zpěnit a probublat.

  2. Přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, zamícháme, zalijeme horkou vodu a dáme vařit.

  3. Když je zeleninka měkká, přidáme povařit na chvíli pro vůni a chuť pokrájená rajčátka a pokrájenou papriku.

  4. Nakonec zašleháme do vroucí polévky vejce smíchané s krupičkou. Dochutíme solí, pepřem, kořením, pokrájenými bylinkami a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!