Dortíky

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 vajec
240 g polohrubé mouky
240 g cukru
6 lžic oleje
Krém:
250 ml vody
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce vanilkového pudinku
2 žloutky
cukr dle chuti
máslo
rum
Na ozdobu:
lentilky
jedlá tráva
mandlová hmota

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: z bílků a cukru vyšlehám tuhý sníh do kterého postupně po jednom zašleháváme žloutky, poté olej a úplně nakonec vmícháme opatrně jen vařečkou mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme. Já mám troubu elektrickou a peču při 180°C-190°C. Jak dlouho neřeknu. Řídím se čichem když začne korpus vonět, otestuji ho špejlí a pokud se těsto nelepí a odchlipuje se od stěn, tak jej vyndám. Nechám ve formě lehce ochladnout a vyklápím.

  2. Krém: Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Necháme dobře vychladnout.

  3. Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250 g másla, přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, 1 lžičku kakaa, 1 decilitr rumu a důkladně vymícháme.

  4. Mandlová hmota: 5 lžic sušeného polotučného mléka, 5 lžic moučkového cukru, pár kapek mandlové tresti, 1 lžíce Perla s vitamíny (vše pořádně propracujeme dokud nemá hmota konzistenci modelíny), potravinářské barvy - já používám gelové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!