Dort pre vcelarsky spolok

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
na 1 vejce jsem dala
2 dkg cukru
3 dkg polohrubé mouky
asi 3 polévkové lžíce kakaa (o totéž množství meně mouky)
1 prášek do pečiva
Krem:
400 ml jahodové šťávy z kompotu
10-15 kompotovaných jahod
1 zlatý klas (alebo jeden vanilkovy puding)
15 dkg cukru
250 g másla
čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: cele vajcia (dala som 7 na korpus) vyslaham s cukrom do hustej peny a potom varechou zamiesam preosiatu muku s praskom a kakom a upeciem na 180°C asi 40-45min

  2. Krem: kompotovane jahody rozmixovat v jahodovej stave a potom s cukrom uvarit puding a studeny vyslahat s maslom.

  3. Korpus narezatm jednu stranu natriet rozvarenym lekvarom s rumom (nemusi byt), na to natriet krem a povtlacat nakrajane jahody. Ostatne je uz kasika, dozdobit podla vlastnej fantazie


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!