Dort pre vcelarsky spolok
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- na 1 vejce jsem dala
- 2 dkg cukru
- 3 dkg polohrubé mouky
- asi 3 polévkové lžíce kakaa (o totéž množství meně mouky)
- 1 prášek do pečiva
- Krem:
- 400 ml jahodové šťávy z kompotu
- 10-15 kompotovaných jahod
- 1 zlatý klas (alebo jeden vanilkovy puding)
- 15 dkg cukru
- 250 g másla
- čerstvé jahody
Postup Dort pre vcelarsky spolok
Postup přípravy receptu
-
Korpus: cele vajcia (dala som 7 na korpus) vyslaham s cukrom do hustej peny a potom varechou zamiesam preosiatu muku s praskom a kakom a upeciem na 180°C asi 40-45min
Krem: kompotovane jahody rozmixovat v jahodovej stave a potom s cukrom uvarit puding a studeny vyslahat s maslom.
Korpus narezatm jednu stranu natriet rozvarenym lekvarom s rumom (nemusi byt), na to natriet krem a povtlacat nakrajane jahody. Ostatne je uz kasika, dozdobit podla vlastnej fantazie