Domací paštika s provensálskými bylinkami
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 350 g kuřecích jater
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- sádlo
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl smetany
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- provensálské koření
- 100 g másla
- 10 plátků anglické slaniny
- snítky rozmarýnu
Postup Domací paštika s provensálskými bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek, játýrka, koření, orestujeme podlíjeme vínem a smetanou, krátce povaříme a ještě horké rozmixujeme spolu s rozpuštěným máslem na hladkou hmotu.
Dochutíme solí, pepřem a plníme do připravených mističek, které jsme vyložili plátky slaniny, povrch můžeme dozdobit bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením snítky rozmarýnu a zalijeme pozpuštěným sádlem, necháme vychladit. Podáváme s čerstě upečeným chlebíkem a brusinkami.