Domací paštika s provensálskými bylinkami

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

350 g kuřecích jater
1 cibule
5 stroužků česneku
sádlo
1 dcl bílého vína
1 dcl smetany
sůl
pepř
mletá paprika
provensálské koření
100 g másla
10 plátků anglické slaniny
snítky rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek, játýrka, koření, orestujeme podlíjeme vínem a smetanou, krátce povaříme a ještě horké rozmixujeme spolu s rozpuštěným máslem na hladkou hmotu.

  2. Dochutíme solí, pepřem a plníme do připravených mističek, které jsme vyložili plátky slaniny, povrch můžeme dozdobit bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením snítky rozmarýnu a zalijeme pozpuštěným sádlem, necháme vychladit. Podáváme s čerstě upečeným chlebíkem a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!