Domácí játrová paštika s ořechy

Recepty, Pomazánky

Suroviny

500 g kuřecích jater
150 g másla (do paštiky)
1 středně velká cibule
česnek podle chuti
80 ml sladké smetany
mletý pepř
sůl
vlašské ořechy
zelený pepř (celý)
80 g másla na zalití
brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Játra důkladně očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Na troše rozpuštěného másla necháme zesklovatět cibuli, potom přidáme játra, která necháme pozvolna restovat do měkka.

  2. Orestována játra s cibulí necháme vychladnout. Potom játra osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, smetanu, zbylé povolené máslo a vše důkladně rozmixujeme.

  3. Do rozmixované směsi přidáme zelený pepř, rozdrcené ořechy a vše důkladně promícháme. Paštiku vložíme do misky, povrch urovnáme a zalijeme rozpuštěným máslem.

  4. Paštiku necháme v lednici ztuhnout a pak teprve podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!