Dobrá celerovka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 menší celer
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 větší brambory
- 2 bobkové listy
- Masox nebo vývar
- Vegeta
- sůl
- máslo
- hladká mouka
- 100 g drůbežího salámu
- pepř
- pažitka
- sušená hlíva
- 2 lžíce zakysané smetany
Postup Dobrá celerovka
Postup přípravy receptu
-
Na másle si osmažíme cibulku nadrobno, pak k ní přidáme celer s mrkví nastrouhané na slzičky, brambory na drobné kostičky, promícháme a chvilku dusíme.
Přidáme vodu, pepř, Vegetu, hlívu, zalijeme vývarem a vaříme do doby, než brambory hodně změknou.
Mezi tím si uděláme jíšku z másla a hladké mouky, polévku zahustíme, do trošky polévky rozmícháme zakysanou smetanu, vlijeme zpátky do polévky a nakonec dáme nakrájený salám na proužky a prohřejeme. Ozdobíme pažitkou, nebo petrželkou.