Dobrá celerovka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší celer
1 mrkev
1 cibule
2 větší brambory
2 bobkové listy
Masox nebo vývar
Vegeta
sůl
máslo
hladká mouka
100 g drůbežího salámu
pepř
pažitka
sušená hlíva
2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si osmažíme cibulku nadrobno, pak k ní přidáme celer s mrkví nastrouhané na slzičky, brambory na drobné kostičky, promícháme a chvilku dusíme.

  2. Přidáme vodu, pepř, Vegetu, hlívu, zalijeme vývarem a vaříme do doby, než brambory hodně změknou.

  3. Mezi tím si uděláme jíšku z másla a hladké mouky, polévku zahustíme, do trošky polévky rozmícháme zakysanou smetanu, vlijeme zpátky do polévky a nakonec dáme nakrájený salám na proužky a prohřejeme. Ozdobíme pažitkou, nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!