Dědův bramborák se zelím

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 ks brambor
1 větší cibule
4 – 5 lžic polohrubé mouky
1 vejce
sůl
pepř
majoránka
5 stroužků česneku
1 sáček kysaného zelí
olej (nebo sádlo) na smažení.

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si klasické bramborákové těsto - nastrouháme brambory na hrubém struhadle pokud jsou moc vodnaté, přebytečnou vodu z nich rukou vymačkáme.

  2. Smícháme s vajíčkem, a mouku, přidáme sůl, pepř, majoránku a rozmačkané stroužky česneku.

  3. Vše zamícháme dohromady a nakonec přidáme nadrobno pokrájené kysané zelí, z něhož jsme slili a silou vymačkali šťávu.

  4. Směs dáváme lžící na rozpálenou pánev a smažíme po obou stranách dozlatova. Bramboráky vyndáváme na papírové ubrousky, aby nebyly tak mastné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!