Dědův bramborák se zelím
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 ks brambor
- 1 větší cibule
- 4 – 5 lžic polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- 5 stroužků česneku
- 1 sáček kysaného zelí
- olej (nebo sádlo) na smažení.
Postup Dědův bramborák se zelím
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si klasické bramborákové těsto - nastrouháme brambory na hrubém struhadle pokud jsou moc vodnaté, přebytečnou vodu z nich rukou vymačkáme.
Smícháme s vajíčkem, a mouku, přidáme sůl, pepř, majoránku a rozmačkané stroužky česneku.
Vše zamícháme dohromady a nakonec přidáme nadrobno pokrájené kysané zelí, z něhož jsme slili a silou vymačkali šťávu.
Směs dáváme lžící na rozpálenou pánev a smažíme po obou stranách dozlatova. Bramboráky vyndáváme na papírové ubrousky, aby nebyly tak mastné.