Datlové řezy se skořicí a badyánem

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g sušených datlí
150 g kešu ořechů
2 lžíce medu
skořice
1 hvězdička badyánu
něco na posypání- např. kokos, ořechy, mák…
Na čokoládovou polevu:
80 g čokolády na vaření
20 g kokosového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Datle jsem namočila alespoň na 4 hodiny do studené vody, aby změkly.

  2. Ořechy jsem najemno podrtila v mixéru a badyán v hmoždíři. Po 4 hodinách jsem z datlí slila vodu, rozmixovala na hladkou hmotu a smíchala s rozdrcenými ořechy, badyánem a medem.

  3. Směs jsem natlačila do formy vystlané pečícím papírem a nechala tuhnout v lednici.

  4. Zhruba po hodině jsem připravila čokoládovou polevu - ve vodní lázni jsem nechala rozpustit čokoládu a kokosový olej. Rozpuštěnou čokoládu jsem nechala trochu zchladnout a přelila s ní datlovou směs.

  5. Přelité řezy jsem posypala skořicí, kokosem, mákem... a vrátila do lednice. Ještě než úplně zatuhly (cca po půl hodině v lednici) jsem je rozkrájela na kostky. Řezy jsem nechala přes noc ztuhnout. Těsně před podáváním jsem je poprášila skořicí.

  6. Skladujte v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!