Cuketový nákyp s tymiánem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 střední cukety (celkem cca 500-600 g)
150 g nivy
150 g tofu natural
2 vejce
6-8 PL polohrubé mouky
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
čerstvý tymián (lze použít i sušený)
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Cukety dobře omyjeme, osušíme a i se slupkou nastrouháme na slzičkovém struhadle.

  2. Totéž uděláme s Nivou a s tofu.

  3. Přidáme celá vejce, mouku, utřený česnek, posekaný tymián, pepř a trochu soli a dobře promícháme. Ochutnáme a případně dosolíme. Niva je dost slaná, proto sůl přidáváme opatrně a po troškách!

  4. Dobře promíchanou směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a pečeme na 170°C asi 30 minut, dokud nákyp nezpevní a jeho povrch nezrůžoví.

  5. Podáváme teplý, bez přílohy nebo s vařenými brambory, dobrý je ale i studený, třeba s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!