Cuketový nákyp s tymiánem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 střední cukety (celkem cca 500-600 g)
- 150 g nivy
- 150 g tofu natural
- 2 vejce
- 6-8 PL polohrubé mouky
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián (lze použít i sušený)
- máslo na vymazání
- strouhanka na vysypání formy
Postup Cuketový nákyp s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Cukety dobře omyjeme, osušíme a i se slupkou nastrouháme na slzičkovém struhadle.
Totéž uděláme s Nivou a s tofu.
Přidáme celá vejce, mouku, utřený česnek, posekaný tymián, pepř a trochu soli a dobře promícháme. Ochutnáme a případně dosolíme. Niva je dost slaná, proto sůl přidáváme opatrně a po troškách!
Dobře promíchanou směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a pečeme na 170°C asi 30 minut, dokud nákyp nezpevní a jeho povrch nezrůžoví.
Podáváme teplý, bez přílohy nebo s vařenými brambory, dobrý je ale i studený, třeba s čerstvým chlebem.