Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
Recepty, OmáčkySuroviny
- 900 g vydlabané dužiny se semínky z přerostlejších cuket (nebo z dýní)
- 200 ml horké vody
- 200 ml hrnek nakrájené pažitky
- 1 kostka zeleninového bujónu, kdo nechce, použije sůl
- 1 lžíce oleje
- tenký plátek másla
- 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
- 3 velké prolisované stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- na naředění horká voda
Postup Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém tuku necháme osmažit do růžové barvy nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou dužinu z cuket, zalijeme horkou vodou a rozdrobíme zeleninovou kostku. Pod pokličkou přibližně 10 minut necháme rozvařit.
Poté ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud chceme, můžeme ještě přes husté síto propasírovat a podle potřeby naředit vodou na námi požadovanou hustotu. Dochutíme solí, pepřem, přidáme česnek, pažitku a ještě 5 minut necháme provařit. Podáváme s vařeným bramborem a vejci. Hodí se i vařené, nebo pečené maso a příloha podle chuti.