Csikóstokány - tokáň čikóš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřové plecko
1 cibule nakrájaná na drobno
100-150 g uzené slaniny
červená mletá paprika
sůl
1 čerstvá paprika pokrájená na nudle
rajče pokrájené nebo rajčatová šťáva
200-300 ml kysané smetany
2 polévkové lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Údenú slaninu nakrájame na drobno a dáme vytopiť.

  2. Škvarky vyberieme a osmažíme na vytopenej masti cibuľu.

  3. Mäso nakrájame na rezance - nudle asi ako malíček, pridáme k cibuli. Chvíľku otáčame, kým mäso nezbelie.

  4. Vtedy zasypeme paprikou, osolíme a podlejeme trochou vody a dusíme.

  5. K polomäkkému mäsu pridáme paradajku a papriku, necháme zmäknúť. Vodu pridávame vždy iba po troche.

  6. Do hotového jedla vlejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku, naberačkou vyberieme teplú mäsovú šťavu a vmiešame do misky, kde je smotana zmiešaná s múkou, miešame a pomaly vlejeme do hrnca k mäsu a prevaríme.

  7. Do hotového pridáme vytopené škvarky a prípadne aj posekanú petržlenovú vňať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!