Croquembouche - Krokánbuš

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na větrníčky:
150 g polohrubé mouky
4 vejce
100 g másla
1/2 lžičky soli
1/4 l vody
Na krém:
2 ks smetany ke šlehání
cukr moučka podle chuti
1 ks ztužovače šlehačky
Dohromady vyšlehat
Karamel:
150 - 200 g cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme odpalované těsto. V hrnci s vyšším okrajem rozehřejeme vodu s máslem. Až se máslo rozpustí, přidáme za stálého míchaní mouku. Těsto odpalujeme asi 2 minuty až vznikne husté těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Do vychladlého těsto zašleháme ručním šlehačem jedno vejce po druhém.

  2. Těsto dáme do cukrářského pytlíku a na plech vyložený pečícím papírem děláme větrníčky.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 - 15 minut. Necháme vychladnout a každý větrníčkem ze spod naplníme krémem pomocí plničky.

  4. Na pánvi uděláme karamel a začneme tvořit věž tak, jeden větrníček po druhém ze spod namáčíme v karamelu a vytvoříme pyramidu.

  5. Ze zbylého karamelu pomocí vidličky uděláme nítky, kterými pyramidu dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!