Croquembouche - Krokánbuš
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na větrníčky:
- 150 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 100 g másla
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 l vody
- Na krém:
- 2 ks smetany ke šlehání
- cukr moučka podle chuti
- 1 ks ztužovače šlehačky
- Dohromady vyšlehat
- Karamel:
- 150 - 200 g cukru krystal
Postup Croquembouche - Krokánbuš
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme odpalované těsto. V hrnci s vyšším okrajem rozehřejeme vodu s máslem. Až se máslo rozpustí, přidáme za stálého míchaní mouku. Těsto odpalujeme asi 2 minuty až vznikne husté těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Do vychladlého těsto zašleháme ručním šlehačem jedno vejce po druhém.
Těsto dáme do cukrářského pytlíku a na plech vyložený pečícím papírem děláme větrníčky.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 - 15 minut. Necháme vychladnout a každý větrníčkem ze spod naplníme krémem pomocí plničky.
Na pánvi uděláme karamel a začneme tvořit věž tak, jeden větrníček po druhém ze spod namáčíme v karamelu a vytvoříme pyramidu.
Ze zbylého karamelu pomocí vidličky uděláme nítky, kterými pyramidu dozdobíme.