ĆOkoládovo-broskvové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
200 g másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 broskve
3 vejce
250 g polohrubé mouky
1 lžíci kakaa
Na plech:
tuk
hrubou mouku
Náplň:
150 g moučkového cukru
250 g másla
250 g tvarohu
1 van. cukr
Na dohotovení:
100 g čokolády na vaření
4 lžíce smetany ke šlehání
1 broskev na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Pak přimícháme žloutky a nakonec sníh a mouku. Těsto rozdělíme na 2 části a do jedné vmícháme kakao.

  2. Do vymazaného a vysypaného plechu klademe kupky střídavě tmavé a světlé. Těsto rozmažeme po celém pekáčku a poklademe kousky broskví.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 160°C. Necháme vychladnout a poté pomažeme krémem z tvarohu, másla a obou cukrů.

  4. Takto připravený moučník dáme do lednice, nejlépe přes noc.

  5. Čokoládu si zahřejeme ve vodí lázni a přidáme 4 lžíce smetany ke šlehání. Mícháme, dokud se obě hmoty úplně nespojí a poté natřeme na tvarohovou náplň a dáme do lednice. Každou kostku zákusku ozdobíme měsíčkem broskve.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!