Čokoládová pěna - sladké pohlazení

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hořké čokolády
3 čerstvá vejce
2 lžíce cukr moučka
2 lžíce tekutého másla
2 lžíce koňaku nebu silné kávy
(koňak lze nahradit 1 lžící rumu)

Postup přípravy receptu

  1. Rozlámeme čokoládu a za stálého míchání ji při MÍRNÉM ohni rozpustíme v 6 lžících vody.

  2. Oddělíme žloutky od bílků.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh s cukrem (1 lžíce).

  4. Ze žloutků a zbytkem cukru ušleháme hustou pěnu.

  5. Nejprve přidáme (do žloutkové pěny) vychladlou čokoládu, potom máslo a koňak.

  6. Nakonec vmícháme sníh. Jemně promícháme.

  7. Pěnu dáme do mísy a chladíme nejméně 6 hodin v lednici.

  8. Před podáváním posypeme hoblinkami čokolády a přidáme kopeček šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!